In verband met de ontwikkeling van het afgelopen jaar (2019), de bedrijven die vallen onder Saline-Farming (Ziltproefbedrijf/Salt Farm Texel, Marc. Foods en Waddenwier) ondergaan reorganisatie, waardoor een gedeelte van de activiteiten voortgezet kan worden. In de afgelopen jaren, hebben we grote vooruitgang gemaakt bij het ontdekken en de ontwikkeling van zouttolerante gewassen en zilte landbouw in Europa en de rest van de wereld. Het onderzoek naar zilte landbouw dat uitgevoerd werd door Ziltproefbedrijf/Salt Farm Texel zal voortgezet worden door Salt Farm Foundation.

Momenteel (april 2020) richten we ons op de ontwikkeling en regionale verkoop van Texelse zeewierproducten die op het land worden geteeld. We zullen zeer binnenkort met onze producten op de markt zijn. Als u meer wilt weten over de ontwikkeling kunt u zich inschrijven op onze mailinglijst

Website verwijzingen

Waddenwier

Wij houden ons bezig met het kweken van zeewier geschikt voor consumptie op een duurzame en milieuvriendelijke manier op het Texelse land.

Bezoek website
Salt farm Texel

Een bedrijf waar wetenschap, agronomie en business samenkomen. Ons bedrijf is vastbesloten om zilte landbouw te ontwikkelen als een wijdverbreid succes (Engelstalige website).

Bezoek website
Marc foods

Ontwikkelen en telen van zilte aardappels en zilte groenten op Texel. 100% biologisch.

Bezoek website
Saline agriculture worldwide

De Salt Farm Foundation richt zich op het (open source) delen van kennis en oplossingen met betrekking tot zilte landbouw wereldwijd (Engelstalige website).

Bezoek website
Zilt proefbedrijf

Een bedrijf waar wetenschap, agronomie en business samenkomen. Ons bedrijf is vastbesloten om zilte landbouw te ontwikkelen als een wijdverbreid succes.

Bezoek website